ORO Olive Oil

İskenderiye Usulü Izgara Balık

Balıkların içini ve pulları temizleyin, başını ve kuyrukları bırakın. Bekletmek için limon suyunu, yarım çay bardağı zeytinyağını, kimyonu, biraz tuzu ve havanda dövülmüş karabiberi yayvan bir cam kaba koyun ve içine balıkları yerleştirin. Üzerini örterek iki saat bekletin. Arada balıkları alt üst etmeyi unutmayın.

Büyük balık ise çıkardığınızda üzerine çizik atın. Barbunya gibi küçük balıklar için çiziğe gerek yoktur.

Mangaldaki yağlanmış ızgarada iki tarafı pişene kadar 15-20 dakika pişirin. Yaprak maydanoz ve limon dilimleriyle servisinizi süsleyin.

Afiyet olsun.

Malzemeler
1 kg kefal, levrek veya barbunya
½ çay bardağı halis zeytinyağı
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 limonun suyu