ORO Olive Oil

Kuşkonmazlı Ahtapot Salatası

Yabani kuşkonmaz (tilkişen) kullanılıyorsa, uçlarını parça parça büküp kırarak koparın. Bu işleme uçlar iyice eğilip kolayca kopmayıncaya kadar devam edin. Elde kalan kopmayan kısımları atın.

Kültür kuşkonmazı kullanıyorsanız altındaki sert odunsu kısımları atın.

Ayıklanmış kuşkonmazları, harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda biraz yumuşayıp diri kalacak şekilde haşlayın. Çukur bir kaba çıkarın. Üstüne, haşalayıp minik doğradığınız ahtapotları, zeytinyağını tuzu gezdirip harmanlayın.

Sos hazırlama:

Yumurta sarılarını, ateşe dayanıklı çukur bir kap içinde, limonsuyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsak dişi ile çırpın. Azar azar su ekleyin. Kabı kaynamakta olan suyun içine (benmari usulü) oturtun. Devamlı karıştırarak sosu tahin kıvamına getirin ve kıyılmış deniz börülcelerini katıp karıştırın.

Ahtapot ve kuşkonmazları servis tabağına düzgünce yayın. Üstüne sosu gezdirin. Servise hazırdır.

Not: Kuşkonmaz yerine şevketi bostan, hodan veya enginar kullanabilirsiniz.

Malzemeler
2 su bardağı ahtapot
1 demet kuşkonmaz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı tuz


Sos Malzemesi
4 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 diş sarımask
1 çay bardağı deniz börülcesi
2 çay bardağı su
½ tatlı kaşığı tuz